Så bör man tänka kring investeringar

Att investera sina pengar för att långsiktigt få dessa att växa är det absolut enklate sättet att spara ihop en större mängd kapital för den genomsnittlige svensken. Men samtidigt kan det vara väldigt svårt att veta i vilken ände som man ska börja. 

 

I den här texten kommer vi att prata om hur man bör tänka kring investeringar och sparande, samt varför det är bättre att vända sig till fonder och fondbolag som Fair investments som nybörjare eller allmänt ointresserad. 

Spara regelbundet

Att spara regelbundet är det absolut bästa sättet att få sina pengar att växa över tid. Genom att spara en summa pengar varje månad som man sedan stoppar in i sina investeringar kommer det ta förvånansvärt kort tid tills det att man har en större summa pengar som ligger på kontot.  

 

Därför bör man välja fonder 

Att lyckas med aktier är oerhört, oerhört svårt och det kräver en enorm mängd tid och arbete. Om du är ny inom investeringar bör du först och främst fokusera på fonder. Genom att placera sitt kapital i fonder så låter man kompetenta och utbildade människor hantera ens investeringar, någonting som gör att man med allra största sannolikhet gör en bättre investering än om man själv hade suttit och valt aktier att investera i.  Om du är intresserad av att börja hålla på med aktier kan fonder vara ett bra första steg och det är ingenting fel med att välja att krydda sin fondportfölj med några aktier om man känner att man vill lära sig hur det fungerar rent praktiskt. 

Lägg inte alla ägg i samma korg 

 

Detta är någonting som är oerhört viktigt att tänka på när det kommer till investeringar och det finns två sätt som man som fondsparare kan tänka kring detta. Det första är att man inte bör lägga alla sina pengar i en och samma fond. Om fonden har ett dåligt år eller om en stor investering slår fel är detta ingenting som kommer att slå onödigt hårt mot ens kapital och tillgångar. Därför är det klokt att välja ett antal fonder som man sedan sprider ut sitt kapitalt mellan.  

 

Men detta går även att applicera på vilken typ av bransch eller inriktning som fonden i fråga har. Det är viktigt att inte bara investera i fonder som har samma inriktning, exempelvis teknikfonder. Att sprida ut sina investeringar över olika områden och branscher är det bästa sättet att minska sin risk inom en viss sektor.

Långsiktighet är det allra viktigaste

 

Börsen går alltid upp på sikt och det är viktigt att man investerar regelbundet och med ett långsiktigt tänkande. Att försöka bli rik snabbt på aktier och fonder är ett utmärkt sätt att snabbt förlora nästan allt sitt kapital. När man investerar långsiktigt ger man pengarna tid att växa och får även ta del av det som kallas för ränta på ränta effekten. Tänk på att inte investera pengar som du tror att du kan behöva inom kommande 5 år och alltid vara långsiktigt.